Välkommen till Eriks fåglar

Erik med göktyteunge, 19 dagar gammal.
© Ralf Henkel

Fåglarna har det inte så lätt i vår förändrade värld, men vi kan hjälpa dem på många sätt. Ett sätt är att utfodra dem under den kalla årstiden. Ett annat att se till att de har bra boplatser. De fåglar som bygger sina bon i buskar och snår brukar inte lida någon större brist på bra ställen att häcka på.

Värre är det för dem som bor i håligheter i gamla träd. Bebyggelse och modernt skogsbruk lämnar inte kvar så många gamla träd med hål i. Det leder ofta till bostadsbrist i fågelvärlden. Genom att sätta upp lämpliga holkar kan vi människor hjälpa till. På de här sidorna kan du läsa lite om hur jag går tillväga. Jag hoppas du kan lära dig lite av mina erfarenheter och att du skall känna dig inspirerad att också hjälpa fåglarna genom att sätta upp holkar.

Här berättar jag också om mitt arbete med att ringmärka fåglar. Det är spännande att vara en del i ett globalt nätverk av ringmärkare och få ta del av vad som händer med fåglar som man hjälpt till en start i livet. Kontakta mig om du vill fråga eller diskutera något:

Erik Arbinger
Ekhovsvägen 29
647 32 Mariefred

Telefon: 0159-217 77

E-post: erik.arbinger@telia.com

Blogg: http://holkjobb.arbinger.se

Facebook: www.facebook.com/bevara-goktytan